Mitouch FAQ

Vaš uređaj se ne puni?

Proverite da li je USB kabl povezan.

Vaš uređaj se ne uključuje?

Proverite da li je uređaj potpuno napunjen. Uverite se da pritiskate i držite dugme za napajanje dok se uređaj ne uključi.

Zašto nema zidnog utikača?

Uz mitouch uređaj dolazi USB kabl. Ovo se može priključiti na bilo koji računar ili stanicu/utikač za punjenje kako bi se uređaj napunio.

Uređaj se isključuje nakon 20 minuta?

Uređaj je unapred podešen da radi 20 minuta, ali postoji opcija da se ovo promeni. Dodirnite gornji levi broj na ekranu da biste povećali vreme za korake od 10 minuta.

Kako mogu da znam da li je mitouch potpuno napunjen?

Simbol baterije u gornjem desnom uglu će se prikazati kada je baterija potpuno napunjena.

Koliko dugo traje puna baterija?

Prosečno vreme upotrebe je 15 sati u zavisnosti od korišćenog intenziteta.

Koliko vremena je potrebno da se baterija napuni?

Bateriju ćete moći da napunite za manje od jednog sata.

Gde da postavim jastučiće?

Kada koristite režime Bol, Bol+, Oporavak ili Izvođenje, pogledajte Vodič za lečenje koji ste dobili uz uređaj. Kao početnu tačku postavite jastučiće oko ili na bolnu tačku ili područje nelagodnosti i kao što je prikazano u vodiču za duže mišićne grupe. Uverite se da održavate minimalno 20-50 mm između jastučića. Kada koristite MC2 režim, ponovo pogledajte Vodič za lečenje, ali kao opšte pravilo trebalo bi da počnete da tretirate široku oblast oko lokacije.

Koliko često treba da menjam jastučiće?

Jastučići su dizajnirani da traju 30-60 aplikacija.

Kako da čuvam jastučiće nakon upotrebe?

Uverite se da je uređaj isključen. Uklonite jastučiće nakon upotrebe polako i pažljivo mokrim vrhovima prstiju. Nanesite nekoliko kapi vode na crnu stranu jastučića i navlažite površinu. Postavite plastičnu foliju na jastučić da biste ga sačuvali za sledeću upotrebu.

Jedan jastučić je jači od drugog?

U upotrebi je normalno da se osećaju različiti intenziteti. Reakcija tela u određenim oblastima varira u zavisnosti od širokog spektra faktora i može se čak menjati iz dana u dan. Nije fizički moguće da jedan jastučić ima jači izlaz jer su deo istog kompletnog kola iz uređaja.

Još uvek ne osećam ništa iako sam pojačao intenzitet.

Uverite se da koristite ispravno dugme da biste povećali nivo intenziteta. Dugme za port A nalazi se na levoj strani uređaja, a dugme za port B je na desnoj strani uređaja. Takođe imajte na umu da je intenzitet za MC2 režim unapred podešen i da je podsenzorni što znači da se ne može osetiti.

Oslabljen osećaj ili iritirana koža.

Zamenite jastučiće i postavite ih na različita mesta. Ne stavljajte jastučiće preko iritirane kože.

Ima li neželjenih efekata?

Bioelektričnost je prirodna za telo i deluje na izuzetno niskim nivoima. Za većinu ljudi, ako se koristi u skladu sa uputstvima i kontraindikacijama, mitouch je bezbedan sa vrlo malom incidencom bilo kakvih neželjenih efekata. U poređenju sa terapijom lekovima, uređaj ima vrlo malo neželjenih efekata. Mali procenat korisnika (otprilike 2-3%) može imati alergijsku reakciju na uloške. Prekomerna upotreba uređaja u režimima Bol, Bol+, Izvođenje i Oporavak može dovesti do bolova. Postavljanje previsokog intenziteta će izazvati neugodnost.

Koliko brzo ću videti rezultate?

Režimi za bol i bol+
Vaš mitouch brzo deluje na akutni bol. Za hronične bolove koristite periode do 60 minuta, 2 do 3 puta dnevno prvih 10 dana i po potrebi nakon toga.
Režim za oporavak
Koristite po potrebi za bolove, istegnuće i opšte bolove u mišićima. Bol u mišićima: osetite koristi od upotrebe od samo 10 minuta. Oporavak: optimalni rezultati za 30-60 min.
MC2 režim
Preporučeni protokoli obično traju 15 minuta, ali oni mogu biti i duži za ljude koji imaju teška ili višestruka stanja. Neki teški slučajevi poput fibromialgije mogu zahtevati tretman od sat vremena ili čak nekoliko sati dnevno. U retkim slučajevima može biti potrebno 3 nedelje dnevnog tretmana da bi se proizveo značajan kumulativni efekat. Drugi trenutni ili naizgled rešeni problemi, prethodne povrede i ožiljci mogu izazvati suptilne električne blokade i možda će biti potrebno lečenje zajedno sa glavnom pritužbom, čak i po 5-10 minuta. Celo telo je električno kolo, tako da rezultati variraju u zavisnosti od našeg ukupnog zdravlja i stanja, kao i od toga koliko smo dobro hidrirani (i koliko dobro sledimo uputstva!).

Mogu li bezbedno da koristim uređaj duže od 20 minuta?

Možete ga koristiti duže, ali predlažemo da promenite položaj podloge nakon svake 20-minutne sesije. Možda ćete želeti da proširite tretmane tokom dana. Lečenje korišćenjem PNS-a ili NMS-a duže vreme ili previsokim intenzitetom može izazvati bol. Bezbedno je koristiti MC2 režim sat vremena ili duže pod uslovom da održavate dobar nivo hidratacije.

Koji intenzitet treba da koristim?

Za režime Bol i Bol+, podesite na nivo koji se udobno toleriše.
Za režim oporavka, prilagodite se prijatnom osećaju masaže i za bol ili za oporavak.
Za režim Perform, molimo podesite na nivo koji se udobno toleriše i prema ishodu koji želite da postignete.
Ako se nakon bilo kog tretmana pojavi bol, smanjite postavku intenziteta budućih tretmana.

Koju dodatnu opremu mogu da koristim uz mitouch?

Mitouch se može uspešno koristiti sa svim dostupnim dodacima uključujući KorBand, KorGlov i KorShoe.

Da li mogu da koristim uređaj ako imam pejsmejker ili bolujem od srčanog oboljenja?

Upotreba elektroterapije nije prikladna i NE bi trebalo da je koriste osobe sa srčanim pejsmejkerom, implantabilnim defibrilatorom ili bilo kojim drugim implantabilnim električnim uređajem kao što je kohlearni slušni uređaj. Niti je pogodan za bilo koga kod koga se sumnja ili dijagnostikuje srčano oboljenje, bolest srca ili srčani poremećaj.

Da li mogu da koristim uređaj ako bolujem od raka?

Upotreba elektroterapije možda nije prikladna za osobe sa rakom i treba je koristiti samo pod preporukom i striktnim uputstvima relevantnog medicinskog stručnjaka i doktora.